Urban Bootcamp=HOT

Urban Bootcamp=Hot

 

Wist je dat Bootcamp HOT is? Alle BNN-ers doen het. Dus ook jij moet het toch zeker ook eens proberen. Het is ook niet zo raar. Je wordt er hartstikke fit van. Misschien heb je dan iets aan deze 6 tips:

 

Tip 1) Neem altijd water mee

Echt heel belangrijk: zorg dat je altijd water bij je hebt als je gaat trainen. Drink niet gelijk je hele flesje leeg, maar neem kleine slokjes. Om alles uit je water te halen, slik je het niet meteen door, maar laat je het eerst een paar tellen in je mond.

Tip 2) Genoeg suiker

Zorg dat je naast water ook altijd iets meeneemt waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld druivensuiker, of zorg dat je een half uur van te voren een banaantje eet zo hou je, je suikergehalte op pijl en houd je het sporten langer vol zonder duizelig te worden of snel vermoeid te raken.

Tip 3) Begin rustig aan

Bootcamp is fitness in de buitenlucht en oorspronkelijk een training voor militairen. Het is eigenlijk een combinatie tussen krachttraining en lopen. Bij deze vorm van trainen gebruik je spieren die je nooit eerder hebt gebruikt. Erg pittig, dus start niet té fanatiek! Je voelt zeker dat je gesport hebt :-)

Tip 4) Niet met een volle maag

Je gaat rennen, springen en liggen, dit is niet fijn als je net hebt gegeten. Eet dus voordat je aan de bootcamp begint niet te veel! Om honger te voorkomen is er natuurlijk niets mis mee om van tevoren wel even een stukje fruit of een lichte yoghurt te nemen. Alleen maar gezond!

Tip 5) After Shake

Na de bootcamp kun je je lichaam nog een extra boost geven door een eiwitshake te drinken. Dit helpt bij het herstel van je spieren. Je kunt ook kiezen voor een gezonde smoothie. (stay tuned, op mijn website vind je regelmatig lekker recepten waaronder smoothies. En voor de shakes gebruik mijn linkjes :-).

Tip 6) Geloof in jezelf!

Jong of oud, klein of groot, sportief of niet: Iedereen kan bootcampen! Als je je maar houd je altijd aan de belangrijkste regel, en dat is luisteren naar je eigen lichaam. Vooral als je net begint is het belangrijk om je rust te nemen. Je hoeft geen twee dagen achter elkaar te trainen. Bouw het rustig op. You can do it! Zie ik je snel bij Start to move met EAT?

Reactie schrijven

Commentaren: 0