H a v e r m o u t k o e k e n met appel

Herken je dat, van die periodes dat je steeds hetzelfde tussendoortje meeneemt en er opeens ook zo klaar mee bent. Dan is het tijd voor iets anders en dringend ook. Een tijdje geleden was ik ook echt aan variatie toe en ben op zoek gegaan naar lekker receptjes. Lekker wat uitgeprobeerd en deze zit dan echt in mijn top 3 van lekkerste tussendoortjes.

Ik ontdekte dus dit receptje van Chickslovefood. Dit is een lekker receptje om zo af en toe eens te maken. Als je slim bent dan bak je  ze voor een week en doe je ze per twee in de diepvries.

 

 

Wat heb je nodig?

2 appels

200 gram havermout

75 gram rozijnen

50 gram roomboter

1 flinke hand walnoten

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp de appel in de keukenmachine of met de hand fijn. Doe de rasp in een kom en doe daar de havermout bij. Doe ook de rozijnen, de roomboter en een snufje zout bij de appel en de havermout. Hak de walnoten in stukjes en kneed 3 kwart door het deeg. Kneed met je handen tot een deegbal. Dit duurt wel even en is een plakkerig werkje. Maak van de deegbal 12 ronde koeken. Druk de overgebleven walnoten in de bovenkant van de koekjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in ongeveer 30 minuten bruin. Laat de koeken even afkoelen.

 

Je kan de koeken 2 a 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel in de kast. Maar je kan ze ook invriezen en dat is echt een aanrader. Als je naar je werk gaat haal je ze uit de vriezer en wanneer het tijd is voor een tussendoortje zijn ze klaar om op te eten.

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda