10 redenen waarom Bootcamp je gelukkiger maakt

 

Bootcamp is niet voor alleen de fitte mensen die loodzware oefeningen doen. Bootcamp is er juist voor iedereen, oud of jong. De oefeningen die gedaan worden kunnen sterk variëren. Het hangt namelijk af van het fitheidsniveau van de deelnemers. Bij sommige groepen kies je ervoor hardlopen af te wisselen met oefeningen en bij andere ga je juist stevig wandelen. Het is dus echt voor iedereen. Man, vrouw, oud, jong iedereen kan het. Conditionele oefeningen zoals hardlopen of wandelen, worden in een bootcamples afgewisseld met krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Doordat je niet vast zit aan een apparaat train je vaak meerdere spiergroepen tegelijk. Daarmee worden niet alleen je spieren maar ook je coördinatie uitgedaagd.

 

Dus dat je werkt aan spieropbouw en je flink vet verbrand mag inmiddels wel bij de meesten mensen bekend zijn. Maar er zijn nog zoveel meer redenen waarom Bootcamp zo goed voor je is. Check it out en lees verder.

 

1. Bootcampen zorgt voor een beter geheugen

Bewegen is nodig voor je hersenen. Dit zorgt voor de herstelprocessen van je hersenen. Er worden nieuwe hersencellen aangemaakt en door te bewegen stimuleer je de groei van de cellen. Onderzoek heeft aangetoond dat het je kan helpen bij concentratieproblemen, somberheid of depressieve gevoelens.

 

2. Bootcamp is goed voor je humeur

Door te bootcampen worden er in je hersenen stofjes aangemaakt die er voor zorgen dat je blijer en relaxter bent. Waaronder het stofje endofine.

Na een bootcamples voel je, je zoveel beter.

 

3. Bootcampen zorgt voor een goede spijsvertering

Door te bewegen stimuleer je alle spieren van je spijsverteringskanaal, waardoor ook afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

 

4. Bootcampen stimuleert creatieve processen

Bij een fanatieke bootcamper die regelmatig traint zie je dat de hersenen getraind worden om flexibeler te zijn in het zoeken naar creatievere oplossingen.  Het zorgt ervoor dat je creatiever denkproces krijgt.

 

5. Bootcampen maakt je botten sterker

Zeker wanneer je ouder wordt is het belangrijk dat je botten sterker worden. Naast vitamine D heeft het belasten van je lichaam met je eigen gewicht een positief effect op je botten.

 

6. Bootcampen zorgt voor minder stress

Als je de dag afsluit met een heerlijke bootcamp dan worden de stresshormonen afgevoerd uit je lichaam en hierdoor word je stress gevoel minder. Je voelt je naar afloop ontspannener en lichter dan ervoor. 

 

7. Bootcampen geeft je meer zelfvertrouwen

Hoe meer je traint, hoe meer je merkt dat je lichaam sterker wordt. Je voelt dat je letterlijk beter in je vel komt te zitten. Je straalt hierdoor meer zelfvertrouwen uit Dit helpt je in je sociale leven.

 

8. Bootcamp zorgt voor een betere huid

Door intensief te bewegen verbetert de bloedcirculatie . Het eigen zweet functioneert als reiniger van de huid. Door het transpireren duwt het vocht al het opgehoopte vuil naar buiten. Na een frisse douche ben je van binnen en van buiten gereinigd.

 

9. Bootcampen kan PMS klachten bij vrouwen verminderen

Vrouwen die regelmatig bootcampen of sporten, lijden minder aan stemmingswisselingen en fysieke gevolgen van PMS. Dit heeft te maken met de aanmaak van gelukstofjes.

 

10. Bootcampers leven langer

Door te bootcampen maak je, je hartspier sterker. Deze spier zorgt ervoor dat je hart meer bloed kan rondpompen. Een getraind hart werkt efficiënter en er wordt meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. Dit kan ervoor zorgen dat je langer leeft.

 

10 redenen om lekker mee te doen! Meld je aan voor een gratis proefles of vraag om meer informatie.

 

Sportieve groet,

Brenda