Wie ben ik?

 

Lekkerbek

Gek op koken

Moeder van twee jongens

Doe maar gek, het kan altijd gekker

Integer

Betrouwbaar

Vol energie

Enthousiast

Invoelend

Sensitive

Ervaringsdeskundig

 

Ik ben Brenda de Bijl, voedingscoach & dol op eten. Ik wil je graag helpen om je op een gewenst gewicht te brengen door je kennis te laten maken met een gezond & gevarieerd voedingspatroon. Dit op basis van zo natuurlijk mogelijke ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn en niet duur hoeven te zijn. Je krijgt geen dieet of crashdieet waardoor je een jojo effect krijgt. We gaan samen aan de slag met realistische doelen die ervoor zorgen dat je op een rustige manier zonder hongergevoel een gewichtsverandering geven. Belangrijk hierbij is dat je zelf leert wat gezondere keuzes zijn en hoe je stapsgewijs de veranderingen kunt toevoegen. Uiteindelijk lijdt dit naast een bredere kennis over voeding ook naar een gewenst resultaat.

 

Een aantal jaren geleden heb ik zelf de keuze gemaakt om drastisch het roer om te gooien en goed voor mezelf en mijn gezin te gaan zorgen door te kiezen voor gezondere voeding. Dit heeft me samen met een flinke dosis beweging gebracht waar ik nu sta. Een energievolle vrouw van 40 met een gewicht waarop ik me prettig voel.

 

Het belangrijkste is dat je vooral prettig in je vel komt te zitten en dat je meer uit je leven haalt. Dit uit zich in meer energie, betere balans en je gelukkig voelen met je lichaam en met jezelf als persoon. Verandering van voeding & leefstijl spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Mijn passie voor voeding & beweging hebben er toegeleid dat ik naast mijn huidige baan een opleiding tot gewichtsconsulent ben gaan volgen. In 2017 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik nu een gecertificeerd gewichtsconsulent. Mijn wens is om binnen een aantal jaren alleen nog werkzaam te zijn binnen EAT Just a way of life en heel veel mensen met enthousiasme te mogen helpen naar een gezonder leven. 

 

Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent & gecertificeerd bootcamptrainer (Start2move)

 

Aanvullende certificaten:

Benfit, coachingsvaardigheden 2018

E-Learning: Basic of suikers 2018

 

Ik ben geregistreerd binnen de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten, (BGN)

 

 

 


M e e s t  g e s t e l d e  v r a g e n

V e r g o e d i n g 

Er zijn zorgverzekeraars die consulten bij een voedingscoach/gewichtsconsulent vergoeden. De voedingscoach/gewichtsconsulent moet hiervoor geregistreerd zijn bij de BGN. Voor tarieven en informatie kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar. Op de website van de BGN kun je een overzicht vinden.

 

 


Op de hoogte blijven van recepten of mijn activiteiten? Volg me op Instagram & Facebook.

I n f o r m a t i e g e s p r e k 

Een informatie gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. In dit gesprek kijken we samen naar je vraag en doelstelling. We zullen eerlijk en open bespreken welk traject het beste bij jouw situatie zal passen en of je doelen ook haalbaar en realistisch zijn. 

Wanneer je enthousiast bent geworden en je aan de slag wil dan gaan we aan de hand van een voedingsdagboek en persoonlijke gegevens jouw precieze eetpatroon analyseren. Wanneer we het advies hebben besproken gaan we aan de slag met je zelf realistisch opgestelde doelen. 
Sporten?

Beweging in elke vorm helpt je naar een gezonder leven en lichaam. Door te sporten help je bepaalde processen positief te activeren in je lichaam. Het helpt je om eerder op een gezond of gewenst gewicht te komen. Naast het feit dat het helpt bij gezond ouder worden, een hoger energielevel en betere weerstand.

Maar wat het allerbelangrijkste is...doe iets wat je leuk vind en niet omdat het moet.

Moet ik mijn leven nu drastisch veranderen?

Nee je hoeft je leven niet opeens volledig te veranderen. We zullen in kleine stapjes op jouw tempo naar een juiste balans zoeken. Jij hebt hierover zelf de regie. Ieder mens heeft zo zijn 'uitspattingen' m.b.t. eten en drinken en dat mag ook. We zullen samen kijken naar een realistische aanpak. Sta je open en ben je gemotiveerd om stapsgewijs te werken aan een gezonder lijf dan kunnen we samen aan het werk!

 


Ik ben geregistreerd bij de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland.Mijn visie

Ik werk volgens de Richtlijnen Gezonde voeding. Ik zelf ben voorstander van om zo veel mogelijk onbewerkte producten te kiezen met zo min mogelijk toevoegingen. Het is vooral belangrijk dat je de gezonde basis over voeding leert en dat je daar uiteindelijk je eigen gezonde keuzes in kan maken. Hierbij is het wel belangrijk dat je voldoende voedingstoffen en vitamines tot je neemt, die nodig zijn voor een goed en gezond functionerend lichaam. Ik ben van mening dat je door je motivatie en uitbereiding van kennis je daarna geheel zelfstandig aan de slag kan met een blijvend resultaat. 

 

Waarom niet preventief aan de slag voordat je kans maakt op aandoeningen of ziektes die je voor een grootdeel kan voorkomen door goed voor jezelf te zorgen! Ga vandaag nog aan de slag. En heb je een beetje hulp nodig? Dat is niet erg. Je weet me nu te vinden.