Italiaanse frittata
78 kcal
Wat heb je nodig?
1 courgette geraspt
6 eieren geklutst
1 teen knoflook
10 gram verse Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, salie)
zout en peper.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten in een kom en breng het op smaak met peper & zout. Verdeel het over de muffinvormpjes (6 in totaal) en bak de frittatas in 15 minuten bruin en gaar.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
*1001 nacht Turkse Pizza*
Dit is een receptje voor 4 personen en je maakt het in 20 min.
Dus uit die frietpan en aan de slag!!
Uit mijn nieuwe aanwinst boek EET als een expert | partytime heb ik een heerlijk receptje gemaakt ondanks mijn racedag.
Het was zo super snel en goddelijk lekker.
Wat heb je nodig?
1 el olijfolie
300 gram (vegetarisch) (runder) gehakt
2 tl komijnpoeder
100 gram tomatenpuree
4 el water
2 groene paprika's
2 rode uien
4-8 volkoren wraps
of volkoren platbrood
5 takjes verse peterselie
200 gram Turkse Yoghurt
1 el citroensap
1 teentje knoflook
3 tomaten
300 gram gesneden spitskool
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt samen met het komijn- en paprikapoeder, zout en peper bruin.
Voeg na 1-2 minuten bakken de tomatenpuree en wat water toe. Roer tot een saus en haal vervolgens de pan van het vuur.
Was de paprika's en verwijder de kern. Snijd de paprika's in reepjes en snijd de ui in halve maantjes. Leg de wraps op de bakplaat die bedekt is met bakpapier. Bedek elke wrap met tomatensaus en verspreid deze met de bolle kant van een lepel. Beleg de wraps daarna met paprika en uitjes en zet de wraps 5-10 minuten in de oven.
Hoe maak je de saus?
Hak de peterselie fijn en meng de helft met de Turkse Yoghurt en de citroensap. Pers de knoflook en voeg toe. Roer het geheel tot een knoflooksaus.
Snijd de tomaten in partjes. Haal de wraps uit de oven en beleg met wat gesneden spitskool, een paar stukjes tomaat, de knoflooksaus en de gehakte peterselie.
Rol ze op en smullen maar!
Smakelijk eten!
Liefs Brenda
HEALTHY PIZZA
Ok pizza's die gezond zijn, dat had je niet gedacht zeker :-).
Nou ik zeg zeker niet dat je ze elke dag moet eten maar als je een gezonde makkelijke maaltijd op tafel wil zetten kun je daar zo af en toe echt wel een pizza voor gebruiken.
En zeker voor de kinderen kun je er veel groenten in verstoppen...stttt….
Wat heb je nodig?
Je kan zelf een pizzabodem maken met volkoren of speltmeel. Heb je weinig tijd dan ga voor de bloemkool bodem pizza van Magioni (deze verkopen ze bij de AH) in de koeling te vinden.
Olijfolie
1 courgette
Parmezaanse kaas
Gewone belegen 20+ kaas
2 bosuitjes
1 el pijnboompitten
tomatenpuree (zelf maken of uit een blikje)
1 el verse pizzakruiden / of uit een kant en klaarpotje (denk aan oregano, basilicum)
Hoe maak je het?
Rol de bodem plat of haal de Magionibodem uit de verpakking. Smeer in met wat olijfolie. Smeer dan een dun laagje tomatenpuree over de bodem heen. Schaaf met een dunschiller linten van de courgettes en leg ze iets overlappend over het deeg. (lusten kinderen geen courgettes, maak er een fijn papje van doordat je het in de keukenmachine klein maalt. smeer het door de tomatenpuree)
Strooi wat pizzakruiden of verse kruiden over de pizza heen. Daarna snijd je de bosuitjes fijn en strooi deze samen met de pijnboompitten over de pizza. Als laatste leg je wat (een paar)plakjes kaas over de courgettes (niet helemaal bedekken) en strooi je de geraspte Parmezaan over de gehele pizza.
Bak de pizza volgens de gebruiksaanwijzing of als het eigen deeg is op 220 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin. (kijk of de kaas lekker gesmolten is en de bodem krokant en goudbruin is.
Tip: lekker met een glaasje Pinot grigio.
Smakelijk eten!
Liefs Brenda
W i n t e r P a s t a s a l a d e m e t b o e r e n k o o l
Ok, ik ben echt serieus toe aan voorjaar...staat de winter opeens weer voor de deur. :-( Dan toch maar even een winterse groentegerechtje gecombineerd met een pasta receptje waar je ook het voorjaar een beetje in proeft.
Wat heb je nodig?
200 gram volkoren pasta
1 handje walnoten
Flink wat verse basilicum
1 teen knoflook
1 halve courgette (kan ook aubergine)
150 gram kastanje champignons
300 gram boerenkool
150 gram cherrytomaten
olie, peper, zout
Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de verpakking.
Doe de walnoten, flink wat basilicum, knoflookteen, samen met een scheut olijfolie, een snuf zout en peper in een keukenmachine en vermaal tot een pesto.
Snijd de courgette en de kastanje champignons fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak ze gaar.
Verhit in een andere koekenpan en bak de boerenkool hierin gaar.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in partjes.
Meng de pasta met de courgette, de champignons , de boerenkool, de cherrytomaatjes en de pesto. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zin om er toch wat vlees bij te eten? Ik heb hier een runder chipolata worstje van de AH gegrild, dit gaf wel een lekkere smaak aan het gerecht.
Smakelijk eten!
Liefs Brenda
P o m p o e n p i z z a
Mijn lievelings! een pizza maar dan op de healthy way. Gelukkiger kan ik niet worden :-)
En het is koolhydraatarm.! Het is een Paleo receptje en echt eentje die favoriet is.
TIP: Je kan het ook als borrelhapje gebruiken.
Wat heb je nodig?
1 flespompoen
Courgette in plakjes
Belegenkaas
Oregano
Of beleg naar eigen keuze (spekjes, tomaatjes)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg bakpapier op het rooster of bakplaat.
Snijd het puntje van de fles pompoen. En snijd van het smalste stuk hele dunne plakjes en haal de schil eraf. Smeer de pompoenrondjes in met wat kokosolie of olijfolie en doe er een snufje zeezout overheen. Leg ze in de oven en bak ze 30-35 min goudbruin. Haal ze uit de oven en beleg ze met je favoriete beleg en eindig met een plakje kaas en strooi er wat oregano overheen. Bak ze nog een minuut of 5-7 in de oven tot de kaas gesmolten is.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
C O U R G E T T E P A S T A
De vakantiekilo's weer de baas worden? Met dit heerlijke recept tover je in een handomdraai een heerlijk gezonde maaltijd op tafel die niet alleen super snel klaar, heerlijk, maar ook kcal arm is . (353 kcal)
Voor 2 personen:, duur ongeveer 20 minuten.
Wat heb je nodig?
1 el kokosolie
2 courgettes met schil
2 stukjes zalm liefst nog met huid
1 tl pesto
verse basilicum blaadjes
1 el Pijnboompitjes geroosterd
1 el Parmazaanse kaas
Eventueel zongedroogde tomaatjes
Hoe maak je het?
Maak met een spiraalsnijder dunne sliertjes van de 2 courgettes. (of met een kaasschaap dunne plakjes maken en daarna in dunne reepjes snijden)
Kruid de zalm met wat peper en zout en bak deze in de grillpan op gemiddeld hoog vuur.
Rooster intussen de pijnboompitjes mooi bruin.
Als de zalm bijna gegaard is doe dan een druppel kokosolie in de wokpan en wok de courgettereepjes 5 minuten lichtbruin. Voeg op het laatst de basilicumblaadjes toe en roerbak deze nog even mee. Dan kunnen de pijnboompitjes er aan toegevoegd worden en meng je het geheel met de pesto. en tomaatjes.
Heerlijk lichte maaltijd in een handomdraai.
Je kan ook er een lunch salade van maken. Dan wok je de courgettereepjes niet en voeg je gerookte zalm partjes toe samen met wat tomaatjes en kappertjes.
Smakelijk. Liefs Brenda
C O U R G E T T E K O E K J E S
Wat heb je nodig?
2 courgettes
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 ei
100 gr Parmezaanse kaas of belegen kaas
snufje zout
olijfolie
200 ml melk
150 gr zelfrijzend bakmeel of een healthy variant zoals arrowroot)
Of in plaats van de melk en bakmeel gebruik je 4 eieren en een beetje paneermeel.
Voor de dip:
1 el Griekse yoghurt (of lactose vrije yoghurt van Arla)
1 el mayonaise
handje vol verse bieslook
Hoe maak je het?
De courgette, ui, de peper hakje in de keukenmachine. Het papje laat je even uitlekken in een theedoek. Dan meng je het zelfrijzend bakmeel met de melk en het ei en snufje zout tot een beslag. Hier meng je het courgette mengsel doorheen en de geraspte kaas. Doe een scheutje olijfolie in de pan en doe het verslag met de pollepel in de pan en druk met de bolle kant van de lepel de koekjes plat. Bak ze bruin aan beide kanten. Serveer met het dipsausje.
Zowel als avondgerechtje of als lunch te gebruiken.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
Z o e t e a a r d a p p el s c h o t e l m e t
k a b e l j a u w kidsproof!!
Hier is weer z'on verborgen groenten receptje. Ook weer handig te maken een dag van te voren, zodra je thuiskomt schuif je het in de oven en in 30 minuten staat er een gezonde en lekker maaltijd op tafel.
Wat heb je nodig?
(voor 3 porties)
800 gram zoete aardappels
1 prei
100 gram kookroom (rice basis verkrijgbaar bij de AH)
2 kabeljauw filets
200 gram geraspte kaas
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels, snijd in stukken en kook in een pan met water in z'on 15 minuten totdat ze zacht zijn en je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Verwijder ondertussen het kontje van de prei. Snijd de prei door de midden en was de prei. Snijd in halve ringen en bak ze in een koekenpan met een scheutje olie 10 minuten zacht.
Giet de aardappels af en prak de aardappels fijn. Maak een romige puree met een scheutje kookroom. Schep de puree in een ovenschaal en verdeel over de bodem. Verdeel de prei eroverheen en leg hier de vis op. Bestrooi met peper en zout en giet de rest van de kookroom hierover. Strooi tenslotte de kaas over de vis en schuif de schaal de oven in. Bak de gratin in 25 minuten gaar. Zet de oven eventueel de laatste paar minuten op de grillstand voor een mooi knapperig korstje.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda