Meloen met feta

 

Gezonde borrelhapjes zijn natuurlijk het allerleukste. Borrelen is ook mijn favoriete bezigheid op een zomermiddag of avond met mijn lief of vrienden. Maar ik vind het belangrijk dat ik niet te vaak aan de bitterballen of borrelnoten zit. Dit is een heerlijk crazy combi en nog gezond ook. 

Wat heb je nodig?

1 kleine watermeloen (zonder pitten)

225 gram feta

1 bosje munt

 

Hoe maak je het?

Snijd de water meloen in blokjes van 21/2 cm en de feta in blokjes van 12 mm.

Steek de blokjes aan een cocktailprikker met een blaadje munt erop. (2 tot 5 hapjes per persoon)

 

TIP: Heerlijk met een glas Pinot noir

 

Proost & smakelijk!

 

Liefs Brenda

 


Komkommerrondjes met eiersalade of met truffel

Snijd twee komkommers in schijfjes van 12 mm dik.

Schep op elk schijfje een dot van 1 tl ricotta

Bestrooi de ricotta met truffelzout, zonnebloempitten en fijn geknipte bieslook.

 

Proost & smakelijk.

 

Liefs Brenda

 


W r a p s  m e t  g e r o o k t e  k i p f i l e t

Ook al wil je graag op een gezond gewicht komen of blijven. Ieder mens heeft zo zijn zondes rondom eten. Ik ben dol op wijn, natuurlijk met mate. Maar van wijn krijg je nu eenmaal honger en gaat je suikerspiegel schommelen. Je merkt dat je trek krijgt in lekkers. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een hartige hap. Dat mag ook, het moet gewoon kunnen maar ook hier geldt doe het met mate. Alcohol is vaak een oorzaak van overgewicht. 

 

Een eiwitrijk borrelhapje.

Wat heb je nodig?

Gerookte kipfilet

Volkoren wraps

Sla 

Komkommer

wortel

Pijnboompitten geroosterd

Een klein druppeltje sambasaus of pesto.

 

Hoe maak je het?

Leg op de wrap twee plakjes kipfilet, wat sla bijvoorbeeld rucola en reepjes komkommer en wortel. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en sprenkel een klein druppeltje pesto of sambasaus overheen voor de smaak. Rol de wrap op en steek vast met een prikker. Snijd de wrap in kleine rolletjes en maak ze vast met een prikkertje. 

Je kunt eindeloos variëren wat je in de wrap wil doen. Maak het is met tomaatjes en feta.

 

Smakelijk eten.

Liefs Brenda