L e n t e  s m o o t h i e

Om je lichaam te ontgiften en te ontdoen van alle afvalstoffen die je lichaam vasthoudt in de winter mag je best je zelf aandacht geven en je lichaam te reinigen. Het helpt je naar je natuurlijke gewicht. Ik ben absoluut niet een overtuigd smoothie gebruiker omdat ik weet dat het aller gezondste is om groente en fruit te eten in de structuur en bite zoals het bedoeld is. Dit levert vele voordelen op. Dus ook hier geldt variatie en met mate kun je dit gebruiken. Het is een slimme manier om je lijf weer te reinigen en te boosten. Vooral in het voorjaar is een schoonmaak wenselijk. 

 

Deze smoothie is even pittig. Maar door de zoete smaak van de peer lijkt de bleekselderij al na de eerste slok op de achtergrond te verdwijnen. Spinazie is goed om je vitamine A te boosten, De appel levert vitamine C en bleekselderij is bekend door zijn neutraliserende werking. Tevens krijg je een hoop vezels binnen voor een goede darmflora.

 

Wat heb je nodig?

1 peer

1 appel

1 stengel bleekselderij

1 takje munt (alleen de blaadjes)

1 hand verse spinazie

125 ml water 

 

Hoe maak je het?

Schil de appel en de peer en verwijder de klokkenhuizen. Snijd de bleekselderij en de munt in reepjes. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde smoothie.

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda. 


K u r k u m a p o w e r  s m o o t h i e

Het Chinese kruid dat al eeuwen lang gebruikt wordt voor het bestrijden van ontstekingen. Het is familie van de gember en zit vol antioxidanten en heeft een sterk remmende werking op het delen van kankercellen. Ook stimuleert het de lever als reinigend kruid. Daarnaast heeft het een positief effect op diabetes d.mv. het reguleren van het insulineniveau. Heb je een hoge cholesterol ook hier doet de kurkuma wonderen voor. 

 

De kurkuma leent zich uitstekend voor smoothies maar ook is het heerlijk in rijstgerechten.

Hieronder een heerlijke smoothie voor dagen waarop je echt een boost kunt gebruiken.

 

Wat heb je nodig?

1 peer (of appel)

1 kleine wortel

sap van 2 sinaasappels

1/2 tl kurkuma

1 banaan

1 mespuntje vanillepoeder

 

Hoe maak je het?

Schil de appel of peer en maak de wortel schoon. Verwijder het klokkenhuis van de peer (of appel). Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een gladde smoothie.

 

Smakelijk eten.

Liefs Brenda


D e t o x s m o o t h i e

Klaar voor een lente schoonmaak? Al je afvalstoffen weer afvoeren en weer vol energie het voorjaar tegenmoet. Af en toe een beetje detoxen is zo slecht helemaal niet. 

Hierbij een pittig receptje.

 

Wat heb je nodig?

1/4 komkommer

handje waterkers

sap van 1 sinaasappel

1 el lijnzaadolie

100 ml water

1./2 cm gemberwortel (geschild en fijngehakt)

mespunt cayennepeper

 

Hoe maak je het?

Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smoothie.

Je kan de waterkers vervangen voor spinazie.

 

Smakelijk eten.

Liefs Brenda