E I W R A P S
Een eiwrap met een oosterstintje. Eens wat anders en echt een super lekkere en slimme lunch voor de sporter. Ze bevatten een lading groenten, eiwitten en de juiste vetten.
Ik zeg, probeer ze eens!!
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
2 eieren
1 rode paprika
1 kwart courgette
3 el sojasaus
1 kleine hand ongezouten cashewnoten
Hoe maak je het?
Kluts de eieren in een kom. Rasp de paprika en de courgette (dit kan met de hand, maar ook met een keukenmachine).
Knijp met je handen de rasp flink uit zodat het vocht eruit is. Voeg daarna toe aan de eieren.
Hussel het geheel door elkaar en voeg een flinke snuf peper en zout en 1 el sojasaus toe. Hak de cashewnoten in stukjes en roer het ook door het eimengsel.
Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en giet het beslag in de koekenpan. Bak de eiwrap in circa 3 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Keer om met behulp van een bord. Schep de wrap uit de pan en serveer met de overgebleven sojasaus.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
L e n t e w r a p
Zoek je een makkelijk recept voor een lunch wanneer je onderweg bent of ben je niet in de gelegenheid rustig te lunchen deze is 'on the road proof' ;-)
Wat heb je nodig?
1 volkoren wrap
1/2 paprika
1/4 komkommer
2 radijsjes
1/2 rode ui
1/4 teentje knoflook
1/12 schep (soja)(lactosevrije) yoghurt
1/2 el olijfolie
mespunt gedroogde munt en dille
sap van 1./4 citroen
snufje zeezout
snufje versgemalen zwarte peper
1 el kiemen
1 tl soyu (ketjap maar dan op basis van soja verkrijgbaar bij bijv. Ekoplaza of natuurwinkel)
Blaadjes tuinkers
Hoe maak je het?
Was de paprika, komkommer en de radijsjes. Maak de paprika schoon van zaadjes. Snijd de paprika, komkommer, radijsjes in blokjes. Pel en snipper ui en knoflook. Doe de yoghurt met de olie, knoflook, munt dille en wat citroensap in een kom en pureer tot er een saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Meng de saus met de blokjes rauwkost Rooster de wrap heel kort in de koekenpan. Zorg dat de wrap niet te hard wordt dan kun je hem niet meer vouwen. Besmeer de wrap met het yoghurt mengsel en maak af met kiemen, verse peper, paar druppeltjes shoyu en tuinkers. Rol de wrap op en zet vast met een prikker of eet het als een pizza.
Ook met deze wrap kun je eindeloos variëren. Je kunt hier aan de slag gaan met hummus, doperwten, gegrilde courgettes of aubergines, quinoa, sla of spinazie.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
W o r t e l s a l a d e
Tja soms wil je eens wat anders en dan kijk je in de koelkast en zie je niet veel anders dan wortels. Gelukkig vond ik bij de wortels een heerlijk receptje.
Wil jij ook een keer anders?
Recept = voor 2 pers.
15 min bereidingstijd
Wat heb je nodig?
500 gram wortels of winterpeen
100 gram granaatappelpitjes (mag ook bevroren)
4 el fijn gehakte peterselie
Voor de dressing:
4 el exra vierge olijfolie
3 el citroensap
1 el citroenrasp
1 el harissa of ras el hanout (kruidenmix) (verkrijgbaar bij de toko)
Hoe maak je het?
Rasp de wortels met de keukenmachine.
Schep daarna de granaatappelpitjes en de peterselie er doorheen.
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing met zout naar smaak.
Verdeel de wortelsalade over twee kommen of borden en besprenkel met de dressing.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
S a l a d e t o g o in een jar.
Heerlijk een lunch met salade. En in een potje kun je het overal nuttigen dus ook in de auto. Geen excuses meer dat je bij de benzinepomp moest stoppen voor dat broodje of worstenbroodje. Nee je neemt het gewoon zo gezellig mee. Bewaar je oude potjes met deksel en ziet er nog eens leuk uit ook. Kun je wel mee voor de dag komen op kantoor.
Wat heb je nodig?
1 kipfilet
1 tl pesto
ruccolasla
komkommer
Wortel
Tomaatje (zongedroogd)
Pijnboompitten
Sojasaus of Ketjap
Hoe maak je het?
Snijd de kip in blokjes en leg in de marinade van ketjap of soja saus. Bak de kip in een koekenpan in een druppeltje olijfolie goudbruin en gaar. Laat de kip even afkoelen.
Maak ondertussen de salade je kunt telkens een laagje sla om en om de komkommer, wortel, sla, pijnboompitten en tomaatjes in de jar te doen. Vergeet niet om tussendoor ook een beetje pesto te druppelen. Vermeng het een beetje met elkaar door het te roeren, of doe het wanneer je de lunch gebruikt. Als laatste kun je de kip erbij doen. Deksel erop en klaar.
Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren en groente toevoegen of juist weglaten. Het is maar net wat je lekker vind. Het is een volwaardige lunch en het smaakt ook nog eens heerlijk.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda
G e r o o s t e r d e bo t e r h a m m e t g e z o n d e e i e r s a l a d e
Om te variëren tussen brood, salade, crackers als lunch is dit een heerlijk receptje waar iedereen van kan smullen toch? Eieren zijn super goed om aan je dagelijkse eiwitten te komen en het geeft ook een verzadigd gevoel.
Wat heb je nodig?
4 eieren
4 takjes bieslook
6 el Griekse Yoghurt (of 1 el zaanse mayonaise)
1 tl mosterd
1 tl kerriepoeder
peper & zout naar smaak
Hoe maak je het?
Doe de eieren in een pannetje met heet water. Kook de eieren in ongeveer 7 of 8 minuten hard.
Pel de eieren. Knip de bieslook in kleine stukjes. Meng de yoghurt (of mayonaise), mosterd, kerriepoeder, peper en zout en de bieslook. Snijd de eieren in kleine stukjes en schep de stukjes ei door het mengsel.
En klaar is je heerlijke lunch. Natuurlijk ook weer eentje om mee te nemen naar je werk of op school.
Smakelijk eten.
Liefs Brenda