Herfst soep | Pompoensoep

Wat heb je nodig?

1 ui

2 tenen knoflook

1 (fles) pompoen

3 wortels

2 cm Gember vers

Verse koriander (of uit een potje)

1 bouillon blokje (Zonnatura of natrium vrij)

sap van 1 sinaasappel

 

Hoe maak je het?

Versnipper de ui en de knoflook. Snijd de wortelen in reepjes van 2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine stukjes.

Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit de ui, knoflook en gember. Schil de pompoen en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Na 1-2 minuten gooi je ook de wortel en pompoen in de pan en fruit het nog een 10 minuten om laag vuur. Laat het lekker pruttelen. Na 10 minuten voeg je water toe en het bouillon blokje en het sap van de sinaasappel. Zorg dat de pompoen en wortels goed onderwater liggen. Breng de soep aan de kook en laat de soep 30 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg peper, zout en eventueel een druppeltje tabasco toe om de soep pittiger te maken. Strooi als laatste de koriander over de soep.

 

Smakelijk eten!

 

Liefs Brenda 


ept

Z O E T E  P U N T P A P R I K A-

 

T O M A T E N S O E P

(voor 2 personen)

 Liever een hele pan, verdubbel dan ongeveer het recept)

 

Mijn nieuwe favo soep.

 Wat heb je nodig?

1 ui

2 zoete puntpaprika's

4 tomaten

2 bouillion blokjes (Zonnatura groentebouillon)

verse basilium (handvol)

  

Hoe maak je het?

Schil de ui en snijd in stukjes, verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika's en snijd ook de paprika's en tomaten in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak in een paar minuten lichtbruin op laag vuur. Voeg dan de tomaten, puntpaprika's en een paar blaadjes basilicum toe en bak heel kort even mee. Voeg de bouillonblokjes toe en 600 milliliter water. Laat op half hoog vuur zo'n halfhoog vuur 20 minuten pruttelen. Zet dan de staafmixer in de soep en maal tot een glad geheel. Schenk de soep door de zeef terug in de pan (zo haal je de velletjes uit de soep). Voeg dan de verse basilicum en een snuf zout en peper naar smaak toe. Maal de soep nogmaals met de staafmixer totdat de basilicum fijn is. 
P o m p o e n  s o e p 

 

De herfst is er weer. Wat is er nou gezonder dan eten met de seizoenen. Dus in de tijd van de pompoenen is het heerlijk om een pompoensoepje te maken. Eentje zonder room of andere toevoegingen. Gewoon lekker gezond. 

 

Wat heb je nodig?

1 ui

1 knoflook

1 tl olijfolie

1 pompoen (flespompoen is het meest zacht)

Basilicum

Peper & zout naar smaak

Tijm

2 Zonnatura groente bouillon blokjes

Heet water 750 ml

 

Hoe maak je het?

Kook 750 ml water

Schil de pompoen en ontdoe deze van de pitten. Snijdt de pompoen in kleine blokjes.

Doe een tl olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook (in stukjes).

Fruit op het laatst nog even wat tijm en basilicum mee.

Doe de blokjes bij de ui en knoflook en roerbak 2 minuten op middelmatig vuur mee. Doe dan 750 ml gekookt water in de pan en breng het zachtjes aan de kook. Laat de pompoen ongeveer 15-20 minuten zachtkoken. Voeg dan basilicum, tijm, zout en peper toe en pureer het geheel met een staafmixer tot soep. 

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda

 


z o m e r s e c o u r g e t t e- & b a s l i c u m s o e p

 

Wat heb je nodig?

2 bouillonblokje zonnatura

een handje vol basilicum (vers)

2 courgettes met schil

2 uien

1 teentje knoflook

zout en peper naar smaak

2 el rice cuisine (room op soja basis) 

 

Hoe maak je het?

Doe een druppeltje olie in de pan en fruit hier de uitjes, basilicumblaadjes en knoflook in tot ze bruin zijn. Roerbak daarna de courgette plakjes nog even kort mee. Doe voeg 75 ml water toe en de 2 bouillonblokjes en breng dit zachtjes aan de kook. Laat 2

5 minuten op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.  Dan pureer het geheel met een staafmixer en voeg naar smaak de peper, zout en rice cuisine toe. Garneer af met een paar blaadjes basilicum.

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda