Bananenbrood als lekker koolhydraatrijk tussendoortje. Heerlijk voor na- of voor het sporten.

Of als lunch!!!

164 kcal p.p.

Dit mooie receptje komt uit: EET als een atleet.

 

Wat heb je nodig?

200 gr boekweitmeel

1 tl bakingsoda

1 tl bakpoeder

1/2 tl zout

5 rijpe bananen gepureerd

2 tl vanille poeder

75 gram Agave siroop

100 gram diepvriesfruit (roodfruit)

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden. Doe het meel, baking soda, bakpoeder en zout in een grote kom en meng dit. Voeg de bananen hieraan toe (gepureerd). Roer goed tot dat alles goed is opgenomen. Voeg de vanille poeder en siroop toe en meng nogmaals goed. Tot slot voeg je het diepvriesfruit toe en roer je zachtjes door. Doe het bakpapier in de cakebakvorm en vul de bakvorm met het beslag. Bak het ongeveer 35-40 minuten in oven. 

Smakelijk eten x Brenda


B o s b e s s e n m u f f i n s

 

Een heerlijk gezond tussendoortje. Het is eigenlijk een minibroodje met fruit en het bevat 167 kcal. Dus ook nog gewoon een slank tussendoortje. Wat ik zo makkelijk vind is dat je ze meteen met 12 tegelijk maakt voor een hele week. 

Wil je glutenvrij? Dat kan natuurlijk ook door het volkorenmeel te vervangen in boekweit-en rijstmeel.

Ik heb het receptje uit de partyeditie van eet als een expert.

 

Wat heb je nodig?

300 g volkoren tarwemeel

1 zakje bakpoeder

1 grote banaan

100 ml water

150 ml melk

3 el zonnebloemolie

2 eieren

185 g blauwe bessen

10 g chiazaad

40 g pompoenpitten

2 tl vanillearoma

20 g kokosrasp

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 12 muffinvormpjes in of doe er papieren vormpjes in.  Meng het meel en het bakpoeder door elkaar. 

Prak de banaan en voeg samen met het meel, water, melk, 2 eetlepels olie en de eieren. Mix met een mixer of keukenmachine tot het beslag iets dikker is dan pannenkoekenbeslag. Was de blauwe bessen en meng ze met het chiazaad, pompoenpitten en vanillearoma door het beslag. Vul de muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bestrooi met kokosrap. 

Bak de muffins in 20 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen en haal ze daarna uit de vorm.

De muffins kun je het beste in de koelkast bewaren of vries ze in. Je kan eindeloos variëren door ander fruit te gebruiken of walnoten in plaats van pompoenpitten. Denk aan zonnebloempitten of tomaatjes met takjes rozemarijn en tijm en olijf.

 


KOKOSCAKE | Snack

 

Geweldig lekkere cake voor na een pittige training! Af en toe is dit een lekker tussendoortje.

 

Wat heb je nodig?

6 eieren

85 gram kokosmeel

2 el honing

100 gram kokosolie

snufje zout

1/2 el bakpoeder

1 tl vanillepoeder

75 gram pure chocolade (min 75%)

Kokosrasp

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de eieren goed door elkaar. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing aan de geklutste eieren toe. (ik gebruik overigens minder honing). Maal de kokosrasp door elkaar. Smelt de chocolade au bain marie en voeg deze aan het mengsel toe. Roer tot dat er een mooi deeg ontstaat. Vet een kleine ovenschaal in of een cakevorm en verdeel het deeg in de vorm. Zet hem voor 30 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen. 

Bestrijk met wat kokosrasp en eet smakelijk!

 

Liefs Brenda

 

 

 

 


H u m m u s  v a n  F l e s p o m p o e n

 

Wat doe je nu toch op die cracker?

Nou maak eens zelfgemaakte hummus. Echt heel eenvoudig en lekker. Het pompoenenseizoen komt er sneller aan dan je denkt. Dan heb je hier een uniek receptje.

 

 

Wat heb je nodig?

1 Flespompoen

1 blik kikkererwten afgespoeld en uitgelekt (425 g)

60 ml olijfolie

1 tl paprikapoeder

1/4 tl zout

1 tl knoflookpoeder of 3 tenen verse knoflook

sap van 1 citroen

 

Hoe maak je het?

Snijd een middelgrote flespompoen over de lengte doormidden en verwijder de pitten. Leg een halve pompoen op het snijvlak op een met olie ingevette bakplaat (of bakpapier) en rooster hem 30-40 min in de oven op 220 graden tot de tanden van een vork er makkelijk doorheen gaan. Laat de pompoen iets afkoelen en schep het vruchtvlees in een keukenmachine. Pureer de pompoen met:

1 blik kikkererwten afgespoeld en uitgelekt (425 g)

60 ml olijfolie

1 tl paprikapoeder

1/4 tl zout

1 tl knoflookpoeder of 3 tenen verse knoflook

sap van 1 citroen

 

Schep de hummus in een kom en bestrooi met paprika poeder, olijfolie & zeezout.

 

Smakelijk eten. Ook heerlijk bij een etentje en serveer er dan repen rode, gele en/of rode paprika bij om te dippen! heerlijke borrelhap die gezond is!!!

 

Smakelijk eten.

Liefs Brenda

 


M u e s l i r e p e n 

 

Heerlijk een lekker reep meenemen of gewoon thuis na het sporten. Ik ben zelf erg fan van repen, vooral met chocolade. Maar deze is zeker ook erg lekker.  En hier zit geen honing of suiker in om het te zoeten dus gewoon super healthy. 

 

Wat heb je nodig?

125 gr dadels

30 gr havermout

1 kleine hand ongezouten pecannoten

1 el lijnzaad

1 el kokosrasp

 

 

 

Hoe maak je het?

Doe de dadels in een keukenmachine en maal ze fijn tot een bol deeg.. Rooster de havermout in een koekenpan zonder boter of olie. tot ze goudbruin zijn. Doe de havermout, pecannoten, lijnzaad en kokosrasp bij het dadelmengsel en meng het even kort. Het zal geen fijn mengsel worden dus hoeft zeker niet lang. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed vierkant schaaltje en druk het mengsel plat over de bodem. Ze mogen ongeveer 1 cm dik zijn. Zet het daarna in de koelkast en laat het ongeveer een 30 minuten staan. Snijd het daarna in 4 repen.

Je kan ze in de vriezer bewaren. In de ochtend stop je het in je tas en rond de klok van 11 heb jij een heerlijk tussendoortje zonder toegevoegde zoetmiddelen.

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda

 


G e z o n d e  E i e r k o e k e n

 

Wat heb je nodig?

100 gram tarwebloem

2 tl bakpoeder

1 halve citroen

2 eieren

125 gram 0% suiker appelmoes

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zeef de tarwebloem boven een kom (zonder klontjes)

Roer het bakpoeder er goed doorheen, samen met een snufje zout.

Rasp de halve citroen en roer ook deze door de bloem. (alleen de schil)

Kluts in de andere kom de 2 eieren en mix ze met een mixer of je keukenmachine schuimig. Roer nu de eieren door de tarwebloem tot de bloem is opgelost. Niet langer roeren dan nodig anders verliest het deeg zijn lucht. 

Roer tot slot de appelmoes voorzichtig door het beslag. Maak vijf hoopjes op je bakplaat (gebruik bakpapier) en bak de eierkoeken in 15 minuten lichtbruin. Laat de eierkoeken goed afkoelen. 

 

Smakelijk eten!

 

Liefs Brenda

 

TIP:

Je kan de eierkoeken 2 dagen bewaren in een luchtdichte doos of je doet ze in de vriezer. Ze zijn binnen 3 uur op kamertemperatuur. 


E n e r g i e r e e p 

 

Wat heb je nodig?

125 g ongezouten cashewnoten

50 g amandelen

50 g pompoenpitten

10 medjoul dadels, ontpit

5 el kokosolie, gesmolten

30 g cacaopoeder

1 tl vanille-extract

1-2 el honing

 

Hoe maak je het?

Doe de noten en pitten in een keukenmachine en puls een paar keer tot je een korrelige massa hebt. Voeg de dadels, kokosolie, cacaopoeder en vanille-extract en een snufje zeezout toe en mix tot een plakkerig dik deeg is ontstaan. Is het niet plakkerig genoeg doe er dan wat dadels bij of voeg wat honing toe. 

Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag over de bakplaat en druk aan. Zet de bakplaat (of vierkante lage schaal) in de koelkast (ongeveer 30 min). Snijd de plak in 10 repen en verpak het in vershoudfolie. Je kunt de repen in de koelkast bewaren ongeveer 1,5 week. Of je doet ze in de vriezer en hebt er nog langer plezier van. 

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda

 

 


H a v e r m o u t k o e k e n  m e t  a p p e l

 

Soms ben ik de gewone tussendoortjes wel eens beu. In de supermarkt is er eigenlijk geen enkel tussendoortje op fruit en rauwkost na wat ik koop en eet. In een kant en klaar tussendoortje zit al snel een hoeveelheid suiker in. Maar toen ontdekte ik dit receptje van Chickslovefood. Dit is een lekkere om zo af en toe eens te maken. Als je slim bent dan bak je  ze voor een week en doe je ze per twee in de diepvries.

 

 

Wat heb je nodig?

2 appels

200 gram havermout

75 gram rozijnen

50 gram roomboter

1 flinke hand walnoten

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp de appel in de keukenmachine of met de hand fijn. Doe de rasp in een kom en doe daar de havermout bij. Doe ook de rozijnen, de roomboter en een snufje zout bij de appel en de havermout. Hak de walnoten in stukjes en kneed 3 kwart door het deeg. Kneed met je handen tot een deegbal. Dit duurt wel even en is een plakkerig werkje. Maak van de deegbal 12 ronde koeken. Druk de overgebleven walnoten in de bovenkant van de koekjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in ongeveer 30 minuten bruin. Laat de koeken even afkoelen.

 

Je kan de koeken 2 a 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel in de kast. Maar je kan ze ook invriezen en dat is echt een aanrader. Als je naar je werk gaat haal je ze uit de vriezer en wanneer het tijd is voor een tussendoortje zijn ze klaar om op te eten.

 

Smakelijk eten.

 

Liefs Brenda