SUMMER PROEF WEKEN 

WEEK 4 CHALLENGE WANDELEN

 

 

 

 

 

 

 

Laat deze week in het teken staan van wandelen! Ga alleen of zoek goed gezelschap waarmee je heerlijk een paar kilometer gaat afleggen. Misschien wil je een mooie stadswandeling maken of heerlijk in de natuur. Laat je verrassen door de prachtige natuur die nu op zijn mooist is. Kies eens een andere route of een andere plek en ontspan.

---------------------------------------------------------------------------------------

Wist je dat? Wanneer je aan je gezondheid wil werken, je de deur kunt uitlopen en een half uurtje stevig te gaan wandelen. Dit is goed voor je conditie, ontspanning en je verbrand er ook nog eens verrassend veel calorieën mee.

--------------------------------------------------------------------------------------

Waarom is wandelen altijd een goed idee?

1. Wandelen maakt je sterker Lichaamsbeweging is belangrijk voor een gezond leven. Een mens kan niet zonder beweging. Probeer dus regelmatig te wandelen. Je krijgt er een betere conditie van, je traint al je spier waaronder ook je hartspier. Door wandelen blijven je botten en kraakbeen sterk.

2. Wandelen helpt om af te vallen Je hoeft om af te vallen niet persé te kiezen voor een duursport als dat je helemaal niet ligt. Wandelen is een mooi alternatief wanneer je niet kan of wil sporten. Na 20 minuten (2200 stappen ga je koolhydraten verbranden. Met een stevig wandeltempo verbrand je 520 calorieën per uur. (5 km)

3. Wandelen is ontspannend en stress regulerend Of je nu alleen gaat wandelen of met een vriend(in) het betekent quality-time. Zeker wanneer je kiest om de natuur in te gaan. Je maakt je hoofd leeg en zo ben je beter bestand tegen stress. Als je regelmatig wandelt ben je dus niet alleen gezonder, fitter maar ook zit je beter in je vel. Dat zie je en dat voel je.

4. Wandelen kost niets Wandelen is niet duur, de enige kosten zijn mogelijk alleen d

de enige kosten zijn mogelijk alleen de aanschaf van stevige schoenen. Daarnaast heb je geen abonnement nodig en kun je het alleen doen. Je hebt minder risico op blessures en je hebt er geen speciale techniek voor nodig. Dus ga naar buiten en geniet. 5. Klik hier voor leuke wandelroutes: https://www.wandel.nl/wandelroutes/provincie/wandelroutes-noord-brabant.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als je wilt afvallen dan begin je met het aanpassen van je eetpatroon, als je de challenges van week 1 t/m 3 al hebt toegepast heb je al een belangrijke stap gezet.

Aanpassen betekent: gezonder eten en minder eten.

Maar daarnaast is bewegen ook erg belangrijk voor een goede gezondheid en het helpt je ook bij het afvallen. Wanneer je, je voeding niet aanpast zal helaas de weegschaal geen resultaat laten zien. Je zult daarom als je wil afvallen dus gezonder & minder moeten eten in een combinatie met meer beweging.

Ik daag je uit om jouw voortgang te delen op socialmedia met: #summerproefweken #10weken10challenges#eatjustawayoflife

Ik doe uiteraard zelf ook mee. Je kan zo laten zien dat je niet de enige bent, je kan de ander stimuleren en inspireren. Let op: onder de deelnemers verloot ik een leuk sport T-shirt. Laat weten dat je meedoet en deel je successen!

 

PS: bewaar je opdrachten in een mooi mapje. Zo kun je het zelf altijd oppakken wanneer het weer nodig lijkt. Succes!