S U M M E R  P R O E F  W E K E N  S A L A D E 4 L U N C H Week 5

Tijd voor ACTIE!
Ben jij klaar voor de volgende challenge? 

Salade 4you   ma □   DI 
□  WO □ DO □ VR □ ZA □ ZO (vink af)


 

 

Gezonde maaltijden zijn  belangrijk om op gewicht te blijven of om af te vallen. Naast het ontbijt is de lunch mijn favoriete en ook grootste maaltijd van de dag. De meeste mensen vallen, door dat ze het zo druk hebben al gauw terug op een boterham of een broodje uit het personeelsrestaurant. Lekker makkelijk en zo gesmeerd. Zie maar eens weerstand te bieden tegen dat heerlijke kroketje die ligt te wachten op jou. Deze week is de salad4lunch challenge dus ga voor die heerlijke salade. Je zult merken dat het leuk is en lekker en je kan er eindeloos mee variëren.

Hieronder geef ik je wat tips hoe je met weinig moeite een heerlijke slankmakende lunch klaar maakt.

 
 
 
Wist je dat?
 
Als jij wil afvallen dat je dan heel goed kan gaan voor een gevulde salade als lunch. Zorg voor een goede voorbereiding en dat je de juiste boodschappen in huis haalt. Maak zo een goede salade. Je krijgt een hele hoop vitaminen, mineralen en bouwstoffen binnen om er voor te zorgen dat je meer energie krijgt. Door het eten van een salade krijg je ook geen last van een middagdip. Met de juiste voorbereiding maak je de salade super snel.
TIPS 
1. Investeer in leuke en handige saladebakjes. Of gebruik een Jar met schroefdop.

2. Zorg dat je altijd de 4 basis ingrediënten in huis hebt.


3. Maak je salade de avond van te voren.
 

Er zijn 4 basis variatielijstjes waaruit je kan kiezen om je salade mee op te bouwen. Combineer er op los en je hebt elke dag een gevarieerde lunch.
 

Basis product 1:Bladgroenten
-   Veldsla
-   Romainesla
-   Rucola
-   Spinazie
-   Witlof
-   Andijvie
-   Groene bladeren van Paksoi
-   Snijbiet

Basis product 2:Groenten
-   Gegrilde groenten
-   Courgette
-   Paprika
-   Tomaat
-   Komkommer
-   Wortel
-   Radijsjes
-   Zongedroogde tomaatjes
-   Zoete aardappel

-   Olijven
-   Ui

Basis product 3: Noten, zaden & kruiden
Deze producten zorgen voor een heerlijke bite.
-   Amandelen
-   Walnoten
-   Zonnebloempitten
-   Sesamzaadjes
-   Rozijnen
-   Tuinkers
-   Tijm
-   Munt

-   Knoflook
-   Kurkuma
-   Bieslook

 

Basisproduct 4: Eiwitten
Eiwitten zorgen voor de verzadiging en leveren de juiste bouwstoffen. Voeg zeker altijd 1 eiwitbron toe.
-   Vis
-   Vlees, rosbief, gerookte kip, stukjes biefstuk, gehaktballetjes
-   Eieren, gekookt of gebakken
-   Tofu/tempeh

  Bonen
-   Peulvruchten
-  
Kaas, mozzarella, feta, harde kaas
-   Quinoa
Neem de dressing apart mee en voeg toe wanneer je begint met het eten van je salade.
2 el olijfolie/1 el balsamico azijn

1 gepureerde avocado met 2 el olijfolie
2 el olijfolie/halve el honig/2 tl mosterd
 
 

 
 
RECEPTEN


L U X E  E I E R S A L A D E  M E T  W I T L O F 


Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
100 gr spekblokjes (vega)

4 hardgekookte eieren
2 stronkjes witlof
2 stengels bleekselderij
3 el (zelfgemaakte) mayonaise (zaanse vd AH zonder suiker)
1 el fijngehakte dille


Hoe maak je het?
Bak de spekblokjes op laag vuur krokant in een koekenpan.
Pel de eieren en snijd deze in blokjes.
Snijd de witlof in reepjes en de bleekselderij in plakjes. Meng de eieren met de mayonaise, dille en peper naar smaak en schep er als laatste de spekblokjes doorheen. Verdeel de witlof en de bleekselderij over twee borden of lunchbakjes en meng de eiersalade er goed doorheen. 
Smakelijk!

---------------------------------------------------------------------------------------------
C O U S C O U S S A L A D E  M E T  G R A N A A T A P P E L  & P E C A N N O T E N

Wat heb je nodig?
100 gr couscous
1 halve granaatappel
75 gr feta
2 handen verse bladpeterselie
2 handen gezouten pecannoten


Hoe maak je het?
bereid de couscous volgens de verpakking. Maak de granaatappel schoon en roer de pitjes door de couscous (tip: je kan granaatappel pitjes bij de AH ook zo los kopen) (wil je toch echt lekker voor vers gaan?  zorg dan dat je de granaatappel halveert en leg de helft met het snijvlak naar beneden op je vingers. Pak een pollepel en sla flink op de achterkant en de pitjes schieten er nu uit.)
Vrijgekomen sap mag er ook bij. Hak de peterselie fijn en roer ook door de couscous. Verkruimel ten slotte de feta erover en maak af met pecannoten, een scheutje olijfolie en wat peper. Zout is niet nodig.

-------------------------------------

S A L A D E  T O  G O 


Wat heb je nodig?
1 Jar (bewaar een leuke glazen pot of koop er eentje online, bij de action of Blokker)
75 gr Kipfilet
Olijfolie
Peper & Zout
Zongedroogde tomaatjes
3 artisjokharten
1 kropje little gem

Handje macadamianoten

Hoe maak je het ? (voor 1 jar)
Snijd 75 gr kipfilet in reepjes. besprenkel met wat olie en een flinke snuf peper en zout en gril de reepjes in een grillpan om en om in 10 min gaar. Leg de laatste 3 minuten de 3 artisjokharten in de pan erbij en gril deze ook om en om. Snijd 4 zongedroogde tomaatjes  in stukjes en 1 kropje little gem in reepjes. Hak 1 kleine hand macadamianoten in grove stukjes. Doe alle ingrediënten in een jar en besprenkel met wat olie (extra vierge olijfolie) een flinke snuf peper en zout en draai de dop erop en schud vlak voor je de salade gaat eten de jaar een paar keer op en neer zodat de olie goed door de salade wordt verspreid.

Smakelijk eten!





 
 
Ik daag je uit om jouw voortgang te delen op socialmedia met:
#summerproefweken #10weken10challenges#eatjustawayoflife

Ik doe uiteraard zelf ook mee. Je kan zo laten zien dat je niet de enige bent, je kan de ander stimuleren en inspireren.

Let op: onder de deelnemers verloot ik een leuk sport T-shirt. Laat weten dat je meedoet en deel je successen!

PS: bewaar je opdrachten in een mooi mapje. Zo kun je het zelf altijd oppakken wanneer het weer nodig lijkt.

Succes!


Leuk als je EAT Just a way of life volgt op voor nog meer inspiratie en support: