En de laatste dan....
Shoarma maar dan lekker anders...en gezonder....
600 gram aardappelen
1 ui
400 gram shoarmavlees
125 gram champignons
1,5 paprika (ik nam drie kleuren)
1 courgette
400 ml passata (gezeefde tomaten)
100 gram geraspte kaas, extra belegen
zout en peper
Hoe maak je het?
Vet een
ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.Snipper de ui, bak dit in een
koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
Snijd de
champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.
Breng op smaak
met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
Voeg de
passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.Verdeel het
shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.Bestrooi met geraspte kaas en verwarm
de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
|