View this email in your browser

S U M M E R P R O E F  W E K E N  MAKKELIJKE MAALTIJD WEEK


Soms heb je van die dagen dat je echt achter je agenda aan rent, de kinderen hebben een sporttraining of je hebt gewoon geen zin om uitgebreid te koken. Maar waarom zou het dan persé ongezond moeten zijn? 
Deze week daag ik je uit om te gaan voor een makkelijke maaltijd die toch lekker is, gezond en vooral snel klaar is.
Succes!!!!

ma 
DI  WO □ DO □ VR □ ZA □ ZO


 

 

 
Makkelijke Maaltijd kan ook gezond

Om toch in de goede flow te blijven lijkt soms moeilijk wanneer je het druk hebt. Friet, pizza of shoarma hoe makkelijk is dat. Maar eigenlijk zijn er voldoende lekkere receptjes heel makkelijk en snel gemaakt. Je moet het gewoon gaan doen, de knop om zeg maar. Hieronder heb ik wat leuke makkelijke receptjes klaargezet die je maakt in een hand omdraai en laten ze ook nog eens een stuk gezonder zijn.
Wist je dat?
Een goede voorbereiding kan zorgen voor een gezondere leefstijl. Maak een week planning en een boodschappenlijst zo kun je veel gerichter boodschappen doen en de voorbereidingen treffen voor de dagen dat je het heel erg druk hebt. Laat druk hebben geen excuus zijn van ongezond eten. Door veel vaker voor gezond te kiezen heb je steeds minder vaak zin in ongezond. Het druk hebben is het meest gehoorde excuus voor het kiezen van ongezonde maaltijden. Het is echt niet nodig, mogelijk ben je dan gewoon nog niet toe aan een gedragsverandering of aan een leefstijl verandering.

 
Makkelijke gezonde recepten

Salami pasta ovenschotel 
Ovenschotels zijn ideaal ter voorbereiding. Een avond van te voren maak je het en als je thuiskomt uit je werk schuif je het zo de oven in. Trouwens veel gezonder dan een pizza.


Wat heb je nodig?

350 gram pasta (ik nam fusilli)
450 gram macaroni groenten
400 gram passata (gezeefde tomaten)
250 gram salami
halve theelepel gedroogde oregano
halve theelepel kaneel
75 gram jong belegen geraspte kaasbol mozzarella
halve theelepel gedroogde basilicum (of neem verse basilicum)
zout en peper


Hoe maak je het?

Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snuf zout.
Bak de groenten aan in een koekenpan. Voeg na 5 minuten de passata toe met 100 ml water en breng dit op smaak met zout en peper, oregano en de kaneel. Verwarm de saus nog 10 minuten op medium tot laag vuur. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
Snijd de salami in plakjes. Houd de helft van de salami apart, roer de andere helft samen met de afgegoten pasta door de saus. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit ook over de schotel. Bestrooi met basilicum en verdeel tot slot de overige plakjes salami over de schotel.Verwarm de schotel 15 minuten in de oven. Serveer het direct uit de oven.
Mexicaanse salade
De basis is een salade van ijsbergsla met verschillende kleuren paprika, mais, tomaatjes en avocado. Met een lekkere frisse dressing van limoen met honing en balsamico. Met als extraatje dus de lekkere verkruimelde nacho’s boven op.


Wat heb je nodig?

1/4 krop ijsbergsla
1
/2 gele, groene en rode paprika (1,5 in totaal dus)
1 avoca
do

6 cherry tomaatje
75 gram mais
sap van een halve li
moen
1 theelepel honing
1 theelepel balsamico azijn
1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
zout en peper
1 handje nacho chips

Hoe maak je het?

Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de paprika's en avocado in blokjes en halveer de tomaatjes. Meng het limoensap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en zout en peper tot een dressing. Meng in een kom de ijsbergsla met de blokjes paprika, tomaatjes, avocado en mais. Roer de dressing er door. Verkruimel de nacho's grof en roer deze als laatste door de salade.

PASTA PESTO met kip

Tijd voor een lekkere snelle pasta maaltijd. Deze pasta pesto is een voedzame maar niet te zware maaltijd die je heel goed voor (of na!) het sporten kunt eten.

Pasta Pesto met kip (je kunt ook hierin variëren. Vegetarische spekblokjes of gerookte kip bijv. Je kunt het gerecht zowel warm als koud eten. 


Wat heb je nodig?
200 gram penne
1 kipfilet
10 cherry tomaatjes
3 theelepels rode pesto (bijvoorbeeld naar dit recept)
2 handen verse spinazie
1 eetlepel pijnboompitje
Parmezaanse kaas ter garnering
olijfolie om in te bakken
zout en peper

Hoe maak je het?

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet het hierna af.
Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hier de kip in aan. Zet het vuur hierna lager en bak de kip gaar
Halveer de cherry tomaatjes.
Roer de rode pesto door de nog warme penne. Doe de spinazie, tomaatjes en kipblokjes er bij en roer dit door elkaar. Verdeel over de borden en maak af met pijnbo
ompitjes en Parmezaanse kaas.

Courgette pasta met kip of zalm

Wat heb je nodig?

1 grote kipfilet
250 gram pompoenblokje
1,5  courgette
100 gram champignons
250 gram verse spinazie
2 eetlepels groene pest
2 eetlepels pijnboompitjes
zout en peper


Hoe maak je het?
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 10 minuten voor in ruim water. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een koekenpan of wok aan. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan
Snijd de champignons in plakjes en bak deze met de kip mee. Snijd of schaaf de courgette in slierten. Dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een mandoline, maar er zijn ook spiraalsnijders voor verkrijgbaar.
Doe de spinazie bij de kip en bak dit even mee. Doe de courgette slierten en gekookte pompoenblokjes er ook bij en bak deze ook mee. Voeg tot slot de pesto toe en roer dit door het gerecht, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de courgette pasta over de borden en garneer met pijnboompitjes.
En de laatste dan....
Shoarma maar dan lekker anders...en gezonder....

600 gram aardappelen
1 ui
400 gram shoarmavlees
125 gram champignons
1,5 paprika (ik nam drie kleuren)
1 courgette
400 ml passata (gezeefde tomaten)
100 gram geraspte kaas, extra belegen
zout en peper

Hoe maak je het?

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
Snijd de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.


Gebruik eens kipshoarma.

Breng op smaak met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
Voeg de passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.Verdeel het shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.

 
 
Ik daag je uit om jouw voortgang te delen op socialmedia met:
#summerproefweken #10weken10challenges#eatjustawayoflife

Ik doe uiteraard zelf ook mee. Je kan zo laten zien dat je niet de enige bent, je kan de ander stimuleren en inspireren.

Let op: onder de deelnemers verloot ik een leuk sport T-shirt. Laat weten dat je meedoet en deel je successen!

PS: bewaar je opdrachten in een mooi mapje. Zo kun je het zelf altijd oppakken wanneer het weer nodig lijkt.

Succes!

Hou EAT Just a way of life ook in de gaten:
 
Copyright © 2018 EAT Just a way of life, All rights reserved.
Je ontvangt deze mail omdat je deelneemt aan de Summer proef weken 10 challanges, 10 weken.

Our mailing address is:
EAT Just a way of life
Van Rijswijkstraat 26
Cromvoirt, Nb 5266 BD
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.